Røg baggrund
Presse » Fastspeed går på fiber, og øger dækning med 250.000 husstande

Fastspeed går på fiber, og øger dækning med 250.000 husstande

Fastspeed fortsætter succesen og har netop indgået aftale med TDC Net om levering af bredbånd via TDC’s fiberkabler – således får mere end en kvart mio. husstande fra i dag via fiber adgang til ”det ultimative bredbåndsprodukt”, en 1.000 Mbit forbindelse til en super skarp pris.

I foråret 2019 gik Fastspeed i luften med en ambition om at sætte en ny standard i bredbånds-markedet med et helt enkelt bredbåndsprodukt, hvor alle begrænsninger er fjernet. Fra start har Fastspeed’s tilbud om en 1.000 Mbit/s forbindelse til en skarp pris været tilgængelig via TDC’s kabel-tv net, men nu udvides dækningen til også at omfatte TDC’s omfattende fiberinfrastruktur.

”Lige siden vores lancering tilbage i foråret har markedet taget rigtig godt imod Fastspeed og vores attraktive priser og vores indsats for at levere gode kundeoplevelser – og vores kunder har kvitteret herfor ved at give os branchens absolut højeste kundetilfredshedsvurdering på Trustpilot”, fortæller Jens Raith, direktør i Fastspeed. ”Vi har samtidig oplevet stor efterspørgsel efter vores produkt i områder, hvor vi ikke hidtil har kunnet levere – men fra og med i dag kan mere end en kvart million husstande vælge at få Fastspeed leveret via fiber, hvis de er omfattet af TDCs dækningsområde”.

Fastspeed har helt fra lanceringen tilbage i maj 2019 erklæret, at ambitionen er at komme bredt ud i hele Danmark – og lancering af Fastspeed på TDC’s fiber er et skridt videre i den retning. ”Ønsket er ligeledes at lancere Fastspeed på elselskabernes fibernet, men indtil nu har de tilbudte vilkår for adgang på disse fibernet ikke været attraktive nok, da de tilbudte fiberpriser har været prohibitivt høje. Forventningen er således, at kun en reguleret adgang til elselskabernes netværk vil kunne åbne for egentlig konkurrence på fiberbredbånd i elselskabernes dækningsområder”, uddyber Jens Raith.

Attraktiv prissætning

Fastspeed betaler en højere pris for leje af fiber hos TDC end for adgang til kabel-tv nettet, og derfor vil Fastspeeds kunder møde en lidt højere pris på en 1.000 Mbit-forbindelse leveret via fiber, end hvis den leveres via kabel-tv stikket. En 1.000 Mbit/s forbindelse tilbydes således til 319,- kr./md. på fiber, mens den koster 249 kr./md. via kabel-tv nettet. Med denne pris bliver Fastspeed’s fiberprodukt billigere end tilsvarende produkter fra de øvrige, større udbydere i markedet, og ambitionen er at få 10.000 nye kunder via fiber-forbindelser inden udgangen af 2021.

Om Fastspeed

Fastspeed er Danmarks nye bredbåndsselskab. Selskabet blev stiftet i slutningen af 2018 af Jens Raith, Morten Boe Andersen & Peter Mægbæk. Derudover støttes Fastspeed af en investorkreds med tung erfaring fra telebranchen, og som sammen ønsker at opbygge Fastspeed som et langsigtet og stærkt alternativ til den etablerede branche. Fastspeed´s mission er at blive danskernes foretrukne bredbåndsleverandør målt på pris, kvalitet og kundeoplevelse. Selskabet gik kommercielt i luften 13. maj 2019 med et bredbåndsprodukt uden begrænsninger, 1.000 Mbit/s til DKK 249,-.