Røg baggrund
Hjem » Presse » Fastspeed Danmarks hurtigste bredbånd

Fastspeed kåret som Danmarks hurtigste bredbånd af Ookla® – og anerkendt som næsthurtigste bredbånd i verden.

Internetudbyderen Fastspeed er netop blevet kåret som udbyderen med det hurtigste bredbånd i Danmark. Anerkendelsen er baseret på data fra første halvår 2021 fra forbruger-initierede hastighedstest taget med Ookla’s Speedtest®.

Ookla®, den globale leder indenfor netværksviden og testapplikationer for mobil og bredbånd, har udpeget Fastspeed som hurtigste bredbånd i Danmark – og tilmed bekræftet, at Fastspeed har det næsthurtigste bredbånd i hele verden! For at kunne give denne udnævnelse, har Ookla analyseret forbruger-initierede hastighedstest taget ved benyttelse af Speedtest® på faste bredbåndsforbindelser. Ookla’s analyseresultater bekræfter, at Fastspeed opnåede de højeste hastighedsmålinger via faste bredbåndsforbindelser i Danmark i løbet af tidsperioden.

“Vi er superstolte af kåringen, for vi arbejder i Fastspeed benhårdt hver dag på at levere de hurtigste og mest stabile forbindelser til vores kunder – og derfor er det dejligt at få bekræftet fra Ookla, at vi har de klart hurtigste bredbåndsforbindelser af alle udbydere i Danmark. Tilmed kan vi nu også bryste os af at være de næsthurtigste på bredbånd i hele verden – det er superfedt som en mindre dansk bredbåndsudfordrer at få så stærk en blåstempling, som Ookla med deres kåring nu giver os”, udtaler Jens Raith, adm. direktør i Fastspeed.

“Med millioner af tests taget hver dag ved anvendelse af Speedtest, har Ookla udviklet et robust og omfattende billede af internet-performance over hele verden. Det er os en fornøjelse at anerkende Fastspeed som hurtigste bredbånd i Danmark baseret på vores grundige analyse. Denne kåring er et bevis på Fastspeed’s exceptionelle performance, som den opleves af deres egne kunder, i 1. og 2. kvartal,” fortæller Doug Suttles, CEO i Ookla.

Baggrund og metode

Speedtest priskåringen for bedste hastighed i Danmark findes ved brug af en Speed Score, der tager højde for en måling af hver udbyders download- og upload-hastigheder for at kunne rangordne de enkelte netværks performance. For at afgøre Speedtest Award prisvinderne for bredbåndshastighed, vurderer Ookla de bedste forbindelseshastigheder opnået på tværs af en given bredbåndsudbyder. Adgang til tjenesteudbyderen sker både via kablede og trådløse forbindelser. Som følge heraf tager Ookla også højde for tests, der er foretaget på forskellige Speedtest applikationer, der er koblet op på en bredbåndsforbindelse, inclusive test foretaget på mobiltelefoner via wifi-forbindelse. Alle topudbyderne udgør mindst 3% af de udførte tests I det geografiske område.

Baseret på analyse udført af Ookla® på Speedtest Intelligence® data for 1. og 2. kvartal 2021. Ookla varemærker benyttes under licens og gengives med tilladelse.

Om Fastspeed

Fastspeed er Danmarks hurtigste bredbåndsselskab og førende på Trustpilot blandt de anerkendte teleselskaber, med den bedste kundeoplevelse og service. Yderligere har Fastspeed den førende dækning i Danmark ift. at kunne levere højhastighedsbredbånd til flest danske husstande. Fastspeed leverer bredbånd via bl.a. TDC’s coax net (kabel-tv) samt via fiberforbindelser fra TDC Net, EWII Fiber, Norlys, Nord Energi og Onefiber. Ligeledes er der indgået aftaler om levering af Fastspeed via fiber fra Fibia, Thy-Mors og Energi Fyn, og flere fiberaftaler er på vej.

About Ookla

Ookla® is the global leader in mobile and broadband network intelligence, testing applications and related technologies. Speedtest®, Ookla’s flagship network testing platform, collects hundreds of millions of measurements about the performance and quality of networks around the world each day. Ookla is part of Ziff Davis, a leading global digital-media company operating in three core verticals: Technology, Gaming and Shopping. Ookla’s headquarters are located in Seattle, WA with additional offices around the world. More information is available at www.ookla.com.