Røg baggrund
Hjem » Presse » 113.000 fynboer får nu endnu mere at vælge imellem på Energi Fyns fibernet.

113.000 fynboer får nu endnu mere at vælge imellem på Energi Fyns fibernet.

To nye indholdsudbydere er nu klar til at tilbyde internet på Energi Fyns åbne fibernet. Denne gang er det den hurtigt voksende internetudbyder Fastspeed, der melder klar til at levere internet via Energi Fyns fibernet.

Kunderne på Energi Fyns åbne fibernet får nu endnu mere at vælge imellem. Fra i dag er det nemlig også muligt for de fynske andelshavere at vælge internet fra Fastspeed – og samtidig får kunderne også mulighed for at vælge bredbåndsprodukter fra JETNET, Fastspeeds lavprisselskab til de selvhjulpne.

Fastspeed er siden lanceringen i maj 2019 vokset med rekordfart og havde allerede efter de første to år i markedet rundet 60.000 kunder. Lige fra start har ambitionen været at komme bredt ud i hele Danmark, og lanceringen på Energi Fyns fibernet er endnu et vigtigt skridt i den retning.

– Vi er glade for, at vi nu også kan tilbyde hurtigt bredbånd til fynboerne via Energi Fyns fibernet. Vores holdning er, at det ikke skal være så indviklet at vælge hurtigt bredbånd.

Vi har gjort det helt enkelt for kunderne og fjernet alle begrænsninger. Vi har kun ét enkelt produkt – en lynhurtig bredbåndsforbindelse til en superskarp pris, siger Jens Raith, administrerende direktør hos Fastspeed.

Åbent fibernet med frit valg på alle hylder

Energi Fyn har i løbet af efteråret åbnet fibernet for flere forskellige indholdsleverandører, og de fynske andelshavere kan i dag vælge mellem flere forskellige indholdsudbydere.

– Det er vigtigt for os, at vi kan tilbyde vores andelshavere forskellige løsninger, så de kan vælge den løsning, der passer til deres ønsker og behov, og samtidig ønsker vi at få den bedste udnyttelse af vores fibernet. Den øgede konkurrence vil bidrage til, at vi kan udbygge fibernettet og udrulle fibernet til endnu flere andelshavere, da flere uden tvivl vil være interesseret i at få fibernet, når der er større valgfrihed, fortæller Carsten Nedergaard Hansen, bredbåndsdirektør hos Energi Fyn.

Stor interesse for fibernet

Interessen for og efterspørgslen på fibernet er steget markant igennem de seneste år, og Energi Fyn kan i dag levere fibernet til 113.000 husstande på Fyn. Alene i 2021 har energiselskabet udvidet deres dækningsområde med knap 30.000 husstande. – Da landet lukkede ned på grund af corona, steg datatrafikken i vores fibernet med 30 procent, og den er ikke faldet, selvom vi er kommet tilbage på skoler og arbejdspladser. Corona har været medvirkende til et ændret forbrugsmønster, og det er en af årsagerne til den kraftige efterspørgsel, fortæller Carsten Nedergaard Hansen.

I 2022 og 2023 skal der blandt andet udrulles fibernet i Bogense, Ringe, Ullerslev og den sydlige del af Nr. Åby.

– Som andelsselskab er vi en del af Fyn, og Fyn er en del af os. Derfor har vi et helt særligt ansvar i forhold til at bidrage til udviklingen på Fyn. Vores udrulning af fibernet tager udgangspunkt i andelstanken om i fællesskab at udbrede samfundsnyttig teknologi til gavn for alle. Som en stabil elforsyning er stabilt og hurtigt internet et fundament for at holde et moderne samfund kørende. Ved at geninvestere overskuddet fra vores forretning og udrulle fibernet på Fyn, sørger vi sammen for at skabe udvikling på Fyn, siger Carsten Nedergaard.