Røg baggrund
Hjem » Presse » Fastspeed vælger TDC som infrastrukturpartner

Fastspeed vælger TDC som infrastrukturpartner

Fastspeed har netop indgået en flerårig aftale om totalleverance af infrastruktur med TDC, som skal stå for at levere landsdækkende dækning på datatrafik og international IP-transit for selskabets kunder.

Fastspeed’s ambition er at benytte allerede eksisterende infrastruktur på fiber- og kabeltv-net (coax). Dette giver mulighed for at sælge båndbredder op mod 1.000 Mbit/s til danske husstande. For at kunne levere dette, stilles der krav om en robust og skalerbar netværksinfrastruktur. FASTSPEED har derfor de sidste par måneder forhandlet med flere parter om at opnå en tilfredsstillende løsning

”Vi har været meget fokuserede på kvalitet i vores forhandlinger. Det er vigtigt for os, at vi har en partner, der er yderst professionel i deres set-up, og som kan håndtere en kunde som os. Vi har store ambitioner og stiller høje krav til stabilitet og kvalitet, samtidig med at vores infrastruktur-partner skal være konkurrencedygtige på prisen” udtaler Fastspeed’s adm. direktør Jens Raith og fortsætter: ”I aftalen med TDC har vi netop fundet en samarbejdspartner, der kan indfri vores kvalitetskrav – og vi har store forventninger til, at de kan løfte opgaven yderst tilfredsstillende. Vi skal i gang med de første testforbindelser til april, og jeg forventer, det forløber smertefrit.”

Hos TDC fremhæver direktør for Wholesale, Robert Dogonowski, at den nye aftale understøtter selskabets strategi om at opnå størst mulig udnyttelse af netværkskapaciteten.

”Vi kender holdet bag Fastspeed særdeles godt og har haft en rigtig god dialog om deres ambitioner, og de muligheder, vi kan tilbyde på TDC’s infrastruktur. Det er en meget vigtig og bred aftale for os, og den er endnu et bevis på, at TDC kan være konkurrencedygtige på alle parametre i at levere infrastruktur i en større aftale med en ny spiller. Vi driver et åbent og neutralt net, og aftalen bidrager til udnyttelsen af vores infrastruktur inden for fiber og coax.”

Fastspeed’s bestyrelsesformand Peter Mægbæk er også meget glad for aftalen: ”Aftalen er af stor strategisk betydning for os. Ved valget af denne løsning, får vi en stor stærk samarbejdspartner, som skal stå for at levere hovedparten af vores tekniske end-to-end løsning på infrastruktur. Det betyder også, at vi har ét sted at henvende os, når der er udfordringer, der skal løses – og vi skal ikke håndtere en masse forskellige partnere. Det skaber en gensidig afhængighed, men også en samhørighed som jeg godt kan lide.”

Om Fastspeed

Fastspeed er Danmarks nye bredbåndsselskab. Missionen er at blive danskernes foretrukne bredbåndsleverandør målt på pris, kvalitet og kundeoplevelse. Selskabet er stiftet i slutningen af 2018 af Jens Raith, Morten Boe Andersen & Peter Mægbæk. Fastspeed forventer at lancere de første produkter i løbet af foråret, og vil med tiden blive landsdækkende i størst mulige omfang på både coax og fiber. Der bliver tale om en kontrolleret lancering, med en ambition om at nå 20.000 kunder i løbet af de første 2 år.