Røg baggrund
Hjem » Presse » Erfarne kræfter bygger ny bredbåndsudfordrer

Erfarne kræfter bygger ny bredbåndsudfordrer

Fastspeed er navnet på en helt ny spiller på det danske bredbåndsmarked. Ambitionen er at udfordre det etablerede marked med en enkel produktportefølje med høje hastigheder, god service og lave priser.

Fastspeed vil benytte infrastrukturen på det allerede eksisterende coax- (kabel-tv) og fiber-net. Det giver mulighed for at sælge båndbredder op til 1000 Mbit/s til danske husstande. Hovedparten af danske husstande er i dag på nettet via telefonstikket – den såkaldte DSL-teknologi – som er mindre stabilt og i praksis sjældent kan nå over 50 Mbit/s. Fastspeed vil derfor tilbyde et langt bedre produkt som et reelt alternativ.

”Fastspeed er en rendyrket bredbåndsleverandør. Bredbåndsforbindelsen er blevet husstandens ’livline’, og det er således også blevet et absolut krav, at forbindelsen er yderst stabil – og med høj hastighed. Det er det, vi har sat os for at levere” udtaler Fastspeed’s adm. direktør Jens Raith og fortsætter: ”Sammen med en høj service forventer vi at kunne tilbyde et stærkt tilbud til det danske marked i løbet af foråret. Missionen er simpel – vi vil være danskernes foretrukne bredbåndsleverandør målt på pris, kvalitet og kundeoplevelse”

Peter Mægbæk, tidligere stifter af teleselskaberne Fullrate og Plenti, er også medstifter og bestyrelsesformand i Fastspeed. Han udtaler ifbm. offentliggørelsen: ”Vi ser et stort potentiale i markedet, som det har udviklet sig. Tidligere udfordrere har mistet noget af deres potens, og vi ser stigende priser i markedet efter den seneste konsolidering. Samtidig er DSL-teknologien ved at være forældet, og kunderne efterspørger højere båndbredde og bedre kvalitet – og det er lige præcis det, vi vil levere til det danske marked”

Fastspeed forventer at lancere de første produkter i løbet af foråret, og vil med tiden blive landsdækkende i størst mulige omfang på både coax og fiber. Der bliver tale om en kontrolleret lancering, med en ambition om at nå 20.000 kunder i løbet af de første 2 år.

Om Fastspeed

Fastspeed er Danmarks nye bredbåndsselskab. Bag Fastspeed står et stærkt team med brede tech-, tele- og kommercielle kompetencer. Stifterne af selskabet er Jens Raith, Morten Boe Andersen & Peter Mægbæk. Peter Mægbæk har tidligere stiftet bredbåndsselskabet Fullrate og senest mobiludfordreren Plenti. Jens Raith har tillige en meget lang Telco-karriere bag sig, hvor han bl.a. i en årrække har været bredbåndsdirektør i YouSee. Også Morten Boe Andersen har mange års erfaring fra Telco, og har senest været direktør for Sweetdeal, som han forlod i efteråret.

Fastspeed planlægger at lancere de første bredbåndsprodukter i løbet at foråret. Bredbånds-tilbuddet er målrettet danske husstande, som har brug for en enkel, billig og stabil løsning.